Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

måndag 22 april 2013

Sytt sommarklänning

 
Trots att det var ett helt urljuvligt väder igår var jag inte ute och påtade i trädgården. Jag trotsade allt borde göra och gjorde nåt jag verkligen ville göra. Jag satt mej ner för att sy. Jag och barnen var tidigare i veckoslutet till tygbutiken i byn. Hon, butikstanten, har helt underbara tyger och jag blir alltid så rysligt inspirerad att börja sy då jag sticker mej in där.


Den här gången hade jag blivit inspirerad av Suuri Käsityölehti och begav mej till tygbutiken för att köpa tyg till en tunika åt mej själv. Det slutade med att vi också kom hem med tyg till en sommarklänning åt O. Det är så roligt att sy barnkläder då de är så små och fort blir klara. Dessutom hade jag inget mönster så det var bara att klippa på högt och sedan pröva sej fram. Det var alltså inget avancerat jag sydde. Men roligt var det och jag fick den klar ännu samma kväll. Jag var nöjd och det var fröken med.

 
Tunika tyg köpte jag också men har inte tagit itu med det ännu. Kommer inte att vara lika lätt som sommarklänningen men till den här har jag mönster. Egentligen har jag inte sytt så mycket i klädväg, det har mest blivit gardiner, kuddar och så möbler som jag klätt över. Men det här tyget är faktiskt ett gardinstyg, så det skall säkert gå bra:)  

 
Nu väntar jag bara på att ha en ledig kväll så att jag kan sätta igång och klippa ut tunikan. Ska bli spännande att se hur resultatet blir.

1 kommentar:

  1. Hej, vad lustigt...sökte precis efter min blogg som också heter Borta bra men hemma bäst och så hamnade jag här hos dig. Kikade runt lite på din blogg och upptäckte dessutom att våra döttrar har samma namn. Trevligt! På återseende:-) Hälsningar, Cecilia

    SvaraRadera