Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

tisdag 30 december 2014

Dagarna flyter fram

Dagarna och nätterna flyter lite ihop när man lever helt enligt bebisens rutiner. Julen kom och gick utan att vi gjorde destu mer väsen av det. Vi pyntade och grejade precis så mycket att barnen var nöjda, men annars tog vi ingen stress över julfirande och traditioner.

Lillebror har nu hunnit bli nästan 6 veckor och börjar kännas mer som en baby. Han är allt mer vaken och mer med, och då man går runt med honom tittar han sej intresserat omkring. Och vi har redan fått ta del av hans första charmerande leenden!


Men det att smekmånaden med en bebis som sover för det mesta är förbi betyder att vi också fått se en skrikigare sida av honom. De senaste kvällarna har det varit allt annat än lätt att få honom att sova. Sovrummet är nu helt lillisens domäner. Våran säng är fylld med babyfiltar, täcken, nappar, kuddar och allt annat man kan behöva då man ammar och vaggar om vart annat. Får se hur länge den här fasen sitter i.


Själv börjar jag känna mej som mej själv igen. Lillisen förlöstes med kejsarsnitt och återhämtningen har tagit mycket längre den här gången än efter de normala förlossningarna. Visserligen är jag ju också en hel del äldre den här gången. Men den senaste veckan har jag njutit av vintervädret för fulla muggar och gjort allt längre promenader, snart vågar jag säkert försöka mej på en jumpa.

Ser alltså fram emot det nya året, ett helt år hemma men babysen och de stora barnen. Önskar också alla andra ett gott och lyckligt år 2015!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar