Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

lördag 23 augusti 2014

Hur svårt kan det vara?

Om allt går vägen kommer får familj att utökas med en aftonstjärna i november. Våra barn är ju redan stora, snart tio och sex år gamla, så vi har helt glömt bort hur der är att ha en baby. Dessutom har vi sålt eller gett bort allt gammalt babygrejs så det känns verkligen som om vi börjar om från början.
 
 
 
Den senaste tiden har jag grubblat över vagnen. Trodde aldrig det skulle vara så svårt att skaffa en barnvagn, jag är ju vuxen, har gjort det här förut och vet vad jag vill. Hur svårt kan det vara, för guds skull! Då vi väntade vår förstfödde stega vi in i Vauvatalo Johanna och valde den vagn som vi tyckte var finast. Det var en Hartan. Men mitt problem är kanske just det att jag gjort det här förut och vet vad jag vill ha, vad man behöver och inte behöver.
 
Vad jag vill ha är en vagn som är lätt att ta med i svängarna, som är bra och trygg att sova i, som man kan göra långa promenader med och vars utseende tilltalar mej, den skall vara modern. Dessutom skulle jag möjligtvis vilja ha en vagn jag kan springa med. Slutligen kunde jag inte bestämma mej för hur mycket pengar jag vill satsa på vagnen. Skall jag köpa en begagnad eller ny, för jag vet ju hur kort tiden är baby sover i vagnen. 
 
Slutligen var mina alternativ att köpa en ny Baby Jogger och kombinera den med en begagnad Emmaljunga (för att sova i och promenera med) eller att köpa en BrioGo. Valet föll i alla fall på BrioGo, den kändes som enda rätta alternativet.
 

 
Den enda egenskap Brion saknar är att den inte är nån springvagn, men annars var det nästan kärlek vid första ögonkastet. Den är snygg, den blir väldigt liten då man fäller ihop den. Den är lätt och smidig, och dens kärr-del (rattaat) tycker jag också om. Hartan vagnen använde vi just inte efter att vi slutade använda den som vagn för den var så klumpig, istället köpte vi en lättare Brio kärra. Och sist men inte minst, den är på erbjudande den här månaden till slut så jag tycker jag t.o.m. fick den till ett rimligt pris.

 
Om framhjulen visar sej vara opraktiska i vinter, dvs om vi får en snörik vinter, kan man köpa större framhjul, Country wheels. Fiffigt. Det jag inte nämndes köpa var BrioGo bilstol (turvakaukalo, vet inte vad det heller heter på svenska) som går att sätta fast i kärran. Skulle kostat 250 eur med isofix systemet. Ser väldigt behändigt ut och nåt som alla föräldrar nuförtiden har! Men jag har klarat av två babysar utan ett sånt system och då jag vet hur kort tid babyn sitter i turvakaukalon, valde jag att inte investera i det. Det skulle kanske vara annat om vi nu väntade vårt första barn och jag vetat att jag kommer att ha använding för det senare igen. Men eftersom så nu inte är fallet sätter jag hellre de pengarna på nåt annat.

 
Så nu går jag då och räknar veckor och dagar tills jag blir mammaledig. Hela graviditeten har hittills gått väldigt fort, men ändå känns det som om jag ännu har lååångt kvar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar