Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

fredag 15 augusti 2014

Ännu några minnen från semestern

Vardagen har redan kört igång med jobb, skola och förkola men tog mej precis en titt på sommarfotona och tänkte att det väl ännu inte är för sent att lägga upp några bilder från semestern. Jag blir riktigt varm inom mej då jag ser dem, det var en sån super dunder skön sommar vi hade att man lever länge på minnena av den.

Första natten i Ålands skärgård, Sottunga.

De här fotona är alla från vår seglats till Marienhamn, vi var där då det var som varmast och barnen kunde nästan när som helst hoppa i från båten och simma. Och som de simmade, de tänkte ju aldrig sluta, de kunde hålla på hur länge som helst, till sist fick man tvinga upp dem och värma sej lite. Hade dessutom tur och lyckades undvika alger. Norr om Nagu/Korpo fanns det inte så mycket alger, lite såg vi i vattnet medan vi seglade, men nästan alla hamnar var fria från alger.

Degersand, världens ljuvligaste strand.

Då vi var i Mariehamn hyrde vi en bil och körde runt lite, bl. a. var vi till Smakbyn i Kastelholm, men bara och titta fast jag lite hade fantiserat om att äta där. Med bilen besökte vi också några stränder men den överlägset finaste stranden var Degersand i Sydvästra Åland, den var helt urljuvlig, kändes som om man var nånstans vid medelhavet. Skulle kunnat byggt mej ett bo på stranden och stannat där.


Degerby hamn
 Vid Degerby hamn övernattade vi på vägen hem från Mariehamn. Ligger inte ens i närheten av Degersand fast namnet antyder det. Degerby var också väldigt mysigt med några fina restauranger, butik, loppis, minigolf. Ja lista är lång och den slutar absolut inte här.


Och så simmade barnen igen, varje dag, många gånger, ända tills solen gick ner. Och vi njöt och njöt av sol värme och vår alldeles fantastiska skärgård!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar