Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

måndag 10 februari 2014

Lisboa, Portugal

Lovade ladda upp lite bilder från min senaste resa, så här kommer nu några från Portugal. Egentligen var vi inte i Lissabon utan i Estoril, ca 30 min från flygfältet med bil då trafiken är minimal. Har tidigare varit till Porto men blev i alla fall imponerad av hur vackert det var. Såklart var det grönt och blommor blommar även vintertid. Men så var det också väldigt mycket upp och ner, inga flacka platta åkrar utan berg och gröna, lummiga dalar. Tyckte det var väldigt vackert!


De här fotona är tagna i Sintra, en vacker gammal stad uppe i bergen där en massa kungligheter och furstar och furtsinnor tillbringade somrarna för i tiden (det var svalare här uppe i bergen). Vi var på en guidad sightseeing tur och jag blev mäkta imponerad av Portugals historia och allt inflytande landet fått från romare, araber mfl.som turvis invaderat landet. Och för att inte tala om vilket stort inflytande Portugals upptäcktsresande haft på övriga världen! Borde besöka bibban och låna lite historieböcker, det ger så mycket mer då man känner till ett lands historia.


Den vita stora byggnaden är det kungliga palatset


Har ni tänkt på hur vinflaskkorkarna görs? 
Så hann vi också besöka en vingård. Gillar skarpt portugisiska viner, även om just den här vingårdens vin inte föll mej i smaken. I den lilla bilden ovan ser man hur man skär ut vinkorkar från barken på korkträd. 90% av världens all kork kommer från Portugal!

På bilden längst ner är vi på det kontinentala Europas mest västliga plats!

Jag kan definitivt rekommendera Portugal som mål för semesterresa, skulle bra kunna tänka mej semestra här med familjen. Först skulle vi tillbringa några dagar i Lissabon, sedan ta oss längs med kusten ner till Algarve för att lata oss några dagar på stranden. 

Men nu skall jag ändå ställa in mej på skidsemester för nästa vecka skall vi semestra i Sälen, jippii!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar