Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

fredag 1 november 2013

Det där med bucketlist

Efter senaste avsnitt av Solsidan, där Alex gjorde en bucketlist började jag också fundera på vad min bucketlist skulle innehålla, om jag gjorde en. Det är bara kalla fakta att jag närmar mej 40 och märker att jag ibland funderar på om jag är för gammal för det ena och det andra. Och då menar jag på riktigt för gammal, inte så där som när man var 30 och tänkte "oj vad jag är gammal, nu kan jag inte längre börja studera", typ, vilket ju var strunt för man kan ju börja studera ännu vid 60, antar jag.


Men tänk om man en vacker dag märker att det finns viktiga saker som man inte fått gjort och ångrar sej. Om man sku känna att livet gått förbi en utan att man gjort såna saker man verkligen vill göra, för att man varit för upptagen av att handla, städa, byka och laga mat. Vilken mardröm. Så jag började en kväll fundera på om det finns saker jag alltid fantiserat om att göra, uppleva eller förverkliga. För egentligen är jag väldigt nöjd med mitt liv och min vardag och går inte omkring och fantiserar om att göra saker jag inte gör, så jag måste verkligen fundera på vad såna saker skulle kunna vara som jag drömmer om.

Alltså, här kommer nu min bucketlist. Vet inte hur lång den blir eller om det finns nån minimilängd för som sagt är jag ganska till freds med mitt liv som det är och försöker ju i allmänhet göra saker jag gillar.

- Studera grafisk design. Jag har en hela mitt liv funderat på vad jag vill bli när jag blir stor, har liksom i misstag hamnat in på det jag gör och tycker väl det är ok. Det jag alltid fantiserat om är att bli är inredningsarkitekt, men jag ser det inte som en möjlighet att börja mångåriga studier med familj och lån(inredningsarkitekt ingår inte i min bucket list). Men för inte så länge sedan kom jag in på grafisk design och fantiserar nu om att börja studera vid sidan av arbetet. Har gått en kortkurs och kommer i vinter att gå en lite längre kortkurs. Så efter att jag lärt mej lite mer hoppas jag kunna fortsätta studera vi sidan av arbetet och en vacker dag få en utbildning inom grafisk design. Jag är super excited (som Maria Montazami brukar säga) över det här jobbar hårt på att förverkliga det.

- Återuppta franskastudier för att kunna läsa Le Petit Prince på franska. Fråga inte varför.

- Gå till en spåtant, jag är lite vidskeplig och supernyfiken på vad en spåtant skulle säga.

- Sommarstuga, drömmer om ett eget sommarställe i skärgården. Helst ett litet torp som jag skulle inreda mysigt och njuta i när höststormarna vinder runt knutarna.

- Här kommer nåt väldigt ytligt, och nåt som jag inte medgett till många, men jag fantiserar om att en dag äga en BMW.

- Delta i ett triathlonlopp, ingen skillnad på sträckorna, bara jag fick testa vad jag klarar av. Det största hindret just nu är att jag inte har en cykel som lämpar sej för en tävling.

Ja, det blev inte en så lång lista men väldigt personligt märker jag ju att det blir. Den korta listan beror som sagt kanske på att jag försöker förverkliga saker jag tycker låter spännande eller känenr för att göra. Det jag inte fantiserar om är tatuering, trots att jag ingen har, eller att resa och upptäcka nya platser, resor får jag nog av i arbetet. Men hej nu kom jag på ett reseäventyr jag absolut vill förverkliga. Jag hoppas hela vår familj kan resa till Singapore och hälsa på vära bästa vänner som för tillfället bor där. Och i samband med den resan skulle vi besöka några små och större paradisöar som ligger i närheten, Borneo är en av de öarna.


InDesign kurs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar