Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

tisdag 22 oktober 2013

Sommarblommorna rök på komposten


De vita petuniorna som prytt de här höga krukorna på trapporna hela sommaren slängde jag på komposten i veckoslutet. Upptäckte så sent som den här sommaren effekten av blomgödsel!  I mitten av sommaren var petuniorna klena och fulla av gula torkade blad. Jag vattnade och plockade bort vissnade blommor men inget hjälpte. Tänkte inte ens att de skulle behöva gödsel, jag menar nog skall väl sommarblommar hålla en sommar, speciellt då jag planerade dem i ny energirik mylla. I juli gick jag bedrövad till Valintatalo för att köpa höstblommor. Bedrövad eftersom jag gått och trott att jag har lite av en grön tumme, men kände att jag måste sen sanningen in vitögat. Jag lyckas aldrig hålla mina sommarblommor vi liv. Nåväl, gick alltså till Valintatalo men köpte av nån anledning gödsel till sommarblommor istället.
 
 
Och vad hände! Alltså ni sku sett mina eländiga petunior efter ett par veckors gödslande, de var stora och frodiga och såg ut att kunna växa hela hösten. Samma sak gällde Flitiga Lisorna som var allt annat än flitiga innan de fick sej en rejäl dos gödsel. Snöflingorna (heter nåt sånt på finska) blev så stora och frodiga som försäljaren lovat mej att de skulle bli.

 
Så ända till det här veskoslutet, mitten av oktober har mina sommarblommor varit hur fina som helst. Tänkte redan att jag inte alls ids satsa på höstblommor. Men sommarblommorna började nog lite sloka fter några frostnätter, så när jag nu en gång höll på och pyntade och grejade inför Olivias kalas böt jag ut blommorna på samma gång.

 
Och visst ser det höstigt och mysigt ut med granna växter på trappan.
 
Försökte annars få tag på pumpor till vårt (Olivias) Halloween party. Hade en tid frågat efter stora pumpor och den här veckan såg jag att de sålde pumpor i Kauppila blombutik i Skanssi. Tänkte dimpa på baken då jag såg att de kostade 14,90 styck(!) helt hutlöst. Skippade alltså iden att ha pumpor som dekorationer till Halloween.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar