Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

fredag 30 augusti 2013

Trädgårdsprojekt


Fantiserade länge om en pergola i våran trädgård men i somras blev jag trött på att vänta på att nån skall ta itu med att bygga pergolan åt mej, så jag valde jag att pruta på mina ambitioner och laga nåt enklare. Nåt som jag själv kunde förverkliga, i alla fall nästan.

 
Jag vill nämligen ha ett ställe på gården där man kan sitta och njuta av varma sommarkvällar, eventuellt under tak eller parasoll om solen gassar på. Så jag började gräva och slita bort gräsmattan får att kunna anlägga en liten grusgång och som leder till min fikaberså.

Stolen står här endast på prov. Här skall jag en vacker dag ha en trädgårdsgunga. 
 
 Runt bersån och grusgången planerade jag plantera en massa buskar och blommor för jag vill att det skall bli så där mysigt och lummigt som det är i gamaldags trädgårdar. Lite har jag redan planterar, på bilden ovan kan man skönja hortensiorna som jag hoppas snabbt skall växa sej höga.

 
Så håller jag på att gräva ut blomland runt bersån. Här är början till ett område där jag hoppas det om några år skall växa stora fylliga pioner.
 

Det här är en Salix Wickered form. Ett sorts pilträd där stammen är flätad. Ville ha ett träd också i närheten av grusgången. Funderade på all sortens blommande miniträd, plommonträd osv. Men så kom jag på att jag sett ett sånt här pilträd och letade reda på det i Plantagen. Hoppas lag lyckas hålla det vid liv!

 
Kan inte låta bli att lägga in några bilder från min köksträdgård. Momis gamla bänk har fått sej ett nytt lager färg. Och i år får vi för första gången smaka på äppel från vårat eget äppelträd. Hurra! Men jag tror att jag måste plocka dem i veckoslutet fastän de inte är helt mogra än, det har visat sej att diverse fåglar gillar att picka i dem:(
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar